07 Decembrie 2017Sursa: IPJ TULCEA

Buletin de presa din 7 decembrie 2017

Accident rutier pe trecerea de pietoni

La data de 6 decembrie a.c,  polițiștii Biroului Rutier din cadrul Poliției Municipiului Tulcea au fost sesizați cu privire la faptul că un minor de 17 ani, din Tulcea, a fost victima unui accident rutier.

În urma verificărilor efectuate de polițiști a rezultat că în dimineața de 7 decembrie a.c., un bărbat de 59 de ani, din Tulcea, în timp ce conducea un autoturism pe strada Iuliu Maniu, din municipiu, nu a acordat prioritate de trecere și a acroșat minorul de 17 ani, care se angajase în traversarea străzii regulamentar pe trecerea de pietoni semaforizată.

După producerea accidentului, conducătorul auto a părăsit locul faptei fără încuviințarea organelor de poliție.

Conducătorul auto avea permis de conducere și nu se afla sub influența băuturilor alcoolice.

S-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de vătămare corporală din culpă și părăsirea locului accidentului, conform art. 196 și  art. 338 din Codul Penal.

  •  

      

 

Neadaptarea vitezei la condițiile de drum, cauza unui accident rutier

În seara de 6 decembrie a.c, un tânăr de 19  ani, din localitatea Greci, în timp ce conducea un autoturism la ieșire din localitatea Smârdan, județul Tulcea, pe fondul neadaptării vitezei de deplasare la condițiile de drum, a pierdut controlul asupra autoturismului, a părăsit partea carosabilă și a intrat în coliziune cu un arbore.

În urma accidentului a rezultat rănirea conducătorului auto, care a fost transportat la spital pentru îngrijiri medicale.

Conducătorul auto deținea permis de conducere și nu se afla sub influența băuturilor alcoolice.

În continuare se efectuează cercetări pentru stabilirea tuturor circumstanțelor producerii accidentului.

 

Pentru prevenirea evenimentelor rutiere nedorite, Inspectoratul de Poliție Județean Tulcea recomandă conducătorilor auto:

  • Adaptați permanent viteza la condițiile de drum și de trafic
  • Nu vă angajați în efectuarea de depășiri neregulamentare
  • Folosiți corect luminile, atât pe timp de zi, cât și pe timp de noapte, ploaie sau ceață densă
  • Respectați normele rutiere privind prioritatea de trecere acordate pietonilor sau vehiculelor

 

Numai respectând regulile de circulație, putem avea un trafic rutier în siguranță!

 

  •  

Sancțiuni aplicate de polițiștii rutieri

În ultimele 24 de ore, polițiștii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Tulcea au continuat acțiunile pentru prevenirea evenimentelor rutiere, precum și pentru conștientizarea conducătorilor auto cu privire la riscurile la care se expun și îi expun pe ceilalți participanți la trafic prin nerespectarea regulilor de circulație.

Ca urmare a abaterilor constatate, au fost aplicate 63 de sancțiuni contravenționale în valoare totală de 30.900 de lei, au fost reținute în vederea suspendării dreptului de circulație 3 permise de conducere și au fost retrase un certificat de înmatriculare.