02 Mai 2018Sursa: IPJ TULCEA

Buletin de presa din 2 mai 2018

Infracțiuni la regimul rutier

La data de 28 aprilie a.c,  polițiștii Serviciului Rutier au depistat în localitatea Mahmudia, județul Tulcea,  un bărbat de 47 de ani din Constanța, care conducea un autoturism, având o concentrație de 1,22 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În cauză s-a întocmit dosar penal.

 

La data de 29 aprilie a.c, polițiștii Postului de Poliție Somova au depistat în localitatea Parcheș, comuna Somova, județul Tulcea, un tânăr de 22 ani din comuna Frecaței, județul Tulcea, care conducea un moped neînregistrat, fără a deține permis de conducere.

S-a întocmit dosar penal.

 

În aceeași zi de 29 aprilie a.c, polițiștii Biroului Rutier din cadrul Poliției Municipiului Tulcea au depistat un bărbat de 48 de ani, din municipiul Tulcea, care  conducea o autoutilitară pe strada Mahmudiei din municipiul Tulcea, sub influența băuturilor alcoolice, având concentrația de 0,52 mg/l alcool pur în aerul expirat.

S-a întocmit dosar penal.

                                           

În dimineața zilei de 29 aprilie a.c, polițiștii Serviciului Rutier au depistat un bărbat de 41 de ani din București, care conducea un autoturism în localitatea Somova, județul Tulcea, având concentrația de 0,42 mg/l alcool pur în aerul expirat .  

În cauză s-a întocmit dosar penal.

  •  

 

Accident rutier în afara localității Panduru

În după-amiaza zilei de 30 aprilie a.c, un minor de 16 ani din comuna Baia, județul Tulcea, în timp ce circula cu bicicleta în afara localității Panduru, comuna Baia, pe sensul opus de mers, a virat dreapta fără să se asigure și fără să semnalizeze, moment în care a fost acroșat de un autoturism condus regulamentar de un bărbat de 22 ani.

În urma accidentului a rezultat rănirea biciclistului, care a fost transportat la spital pentru investigații medicale.

Cercetările continuă pentru lămurirea tuturor circumstanțelor producerii accidentului.

  •  

 

Autoaccidentare cu moped

La data de 1 mai a.c, un bărbat de 67 de ani, din localitatea Nufaru, în timp ce conducea un moped pe DJ 222C, în localitatea Nufaru, județul Tulcea, la schimbarea direcției de mers a pierdut controlul vehiculului, a ieșit în afara părții carosabile și s-a răsturnat.

În urma accidentului a rezultat rănirea bărbatului.

Conducătorul mopedului deținea permis de conducere și nu se afla sub influența băuturilor alcoolice.

În cauză s-a întocmit dosar penal pentru vătămare corporală din culpă. Cercetările continuă.

  •  

 

Minoră găsită de polițiști, la scurt timp după sesizare

În după-amiaza zilei de 1 mai a.c, polițiștii Postului de Poliție Jurilovca au fost sesizați cu privire la faptul că o minoră de 13 ani a plecat voluntar de la domiciliul tatălui său, din localitatea Jurilovca și nu s-a mai întors.

Din cercetări polițiștii au stabilit că fata a plecat către orașul Babadag, la mama sa, dar nu a ajuns la domiciliu.

Au fost constituite echipe operative de căutare cu polițiști din cadrul Poliției Orașului Babadag și Postului de Poliție Jurilovca, care au început căutările, iar în jurul orelor 20.00, minora de 13 ani a fost identificată în localitatea Babadag. Aceasta nu prezenta urme de violență și nici nu a fost victima vreunei infracțiuni.

Polițiștii tulceni au încredințat minora mamei.