02 Ianuarie 2018Sursa: IPJ TULCEA

Buletin de presa din 2 ianuarie 2018

Depistați la volan sub influența băuturilor alcoolice

La data de 29 decembrie 2017, polițiștii Serviciului Rutier au depistat în trafic un bărbat de 45 de ani, din Tulcea, care conducea un autoturism în localitatea Somova, iar în urma testării cu aparatul etilotest a rezultat concentrația de 1,20 mg/l alcool în aerul expirat.

În cauză s-a întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de conducerea unui auto sub influența băuturilor alcoolice.

  •  

 

La data de 1 ianuarie 2018, polițiștii Biroului Rutier din cadrul Poliției Municipiului Tulcea au depistat în trafic un bărbat de 40 de ani, din Tulcea, care conducea un autoturism pe strada Barajului, din municipiul Tulcea, având concentrația de 0,94 mg/l alcool în aerul expirat.

S-a întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de conducere a unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice.

  •  

 

Conducători auto fără permis depistați în trafic de polițiști

La data de 30 decembrie a.c, polițiștii Biroului Rutier din cadrul Poliției Municipiului Tulcea au depistat un bărbat de 34 de ani, din județul Dolj, care conducea un autoturism pe strada Orizontului, din municipiul Tulcea, fără a deține permis de conducere.

În urma verificărilor, polițiștii au stabilit că  autovehicul a fost încredințat persoanei pentru a fi condus pe drumurile publice de către o persoană de 35 de ani, din municipiul Tulcea.              

În cauză s-a întocmit dosar penal conducătorului auto pentru conducerea unui vehicul fără permis de conducere, iar proprietarului autotursimului pentru că a încredințat autovehiculul unei persoane despre care cunoștea faptul că nu deține permis de conducere.

  •  

 

La data de 1 ianuarie 2018, polițiștii Serviciului Rutier au depistat un bărbat de 38 de ani, din Tulcea, care conducea un autoturism în localitatea Somova, județul Tulcea, fără a poseda permis de conducere.

Pe numele bărbatului s-a întocmit dosar penal pentru conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

  •  

 

Accident rutier

La data de 31 decembrie 2017, un bărbat de 33 ani, din localitatea Luncavița, în timp ce conducea o autoutilitară pe raza localității Luncavița, din cauza neatenției în conducere a acroșat o femeie de 76 de ani, care se afla în traversarea părții carosabile pe trecerea de pietoni.

În urma accidentului rutier a rezultat vătămarea corporală a pietonului, care a fost transportat la spital pentru îngrijiri medicale.

Conducătorul auto poseda permis de conducere și nu se afla sub influența alcoolului.        

În continuare se efectuează cercetări pentru stabilirea tuturor circumstanțelor producerii accidentului.

  •  

 

Polițiștii au intervenit la salvarea a doi turiști

În după-amiaza zilei de 30 decembrie 2017, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Măcin au fost sesizați prin apelul de urgență 112 cu privire la faptul că doi turiști s-au rătăcit în Munții Măcinului, județul Tulcea.

La scurt timp, polițiștii s-au deplasat, în condiții de ceață densă, într-o zonă  abruptă a Rezervației Munții Măcinului unde au identificat două persoane, una de 41 de ani și cealalta de 35 de ani, ambii din municipiul București.

Turiștii erau echipați corespunzător, nu suferiseră leziuni sau hipotermii, însă din cauza ceții dense, nu s-au mai putut orienta pe traseul marcat.

Turiștii au fost însoțiți de polițiști în condiții de siguranță până la mașină, după care au plecat spre București.