11 Septembrie 2017Sursa: IPJ TULCEA

Buletin de presa din 11 septembrie 2017

Accident rutier între localitățile Somova și Isaccea

La data de 9 septembrie a.c, un bărbat de 74 de ani, din Tulcea, în timp ce conducea un autoturim Dacia între localitățile Somova și Isaccea, a pierdut controlul autoturismului, a părăsit partea carosabilă și a intrat în coliziune cu un dig de pământ.

În urma accidentului au rezultat rănirea conducătorului auto și a pasagerei din vehicul.

Conducătorul auto deținea permis de conducere și nu se afla sub influența băuturilor alcoolice.

În continuare se efectuează cercetări pentru stabilirea tuturor împrejurărilor producerii accidentului.

  •  

 

Accident rutier, pe fondul neacordării de prioritate la plecarea de pe loc

La data de 9 septembrie, un bărbat de 28 de ani, din Tulcea, în timp ce conducea un autoturism în localitatea Mineri, județul Tulcea, nu a acordat prioritate de trecere la plecarea de pe loc și a acroșat  un autoturism condus regulamentar de un bărbat de 60 de ani, din Tulcea.

În urma accidentului a rezultat rănirea unui pasager din autoturismul acroșat.

Ambii conducători auto posedau permis de conducere și nu se afla sub influența băuturilor alcoolice.

În continuare se efectuează cercetări pentru stabilirea tuturor împrejurărilor producerii accidentului.

  •  

 

Accident rutier în municipiul Tulcea

La data de 9 septembrie a.c, o femeie de 34 de ani,d in Tulcea, în timp ce conducea un autoturism pe strada Mică, din municipiul Tulcea, nu a acordat prioritate de trecere unui pieton de 79 de ani, din Tulcea, angajat regulamentar în traversarea străzii,accidentându-l, apoi a lovit refugiul unei stații de autobuz, a acroșat un autoturism staționat, după care autoturismul a intrat într-un zid din beton.

În urma accidentului a rezultat rănirea pietonului care a fost transportat la spital pentru îngrijiri medicale.

Conducătorul auto nu se afla sub influența alcoolului și deținea permis de conducere.

În continuare se efectuează cercetări pentru stabilirea tuturor împrejurărilor producerii accidentului.

  •  

 

Accident rutier în localitatea Malcoci

În seara de 10 septembrie a.c, un bărbat de 30 de ani, din municipiul Tulcea, în timp ce conducea un autoturism în afara localității Malcoci, județul Tulcea, a pierdut controlul volanului autoturismului, a părăsit partea carosabilă și s-a oprit într-un cap de pod.

În urma accidentului a rezultat vătămarea corporală a conducătorului auto și a pasagerului.

În urma verificării conducătorului auto cu aparatul etilotest a rezultat concentrația de 0,74mg/l alcool pur în aerul expirat.

Conducătorul  auto poseda permis de conducere.

S-a întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunilor de vătămare corporală din culpă și conducere sub influența alcoolului.

  •  

 

Infracțiuni la regimul rutier constatate în perioada 08.09- 10.09.2017

În seara de 8 septembrie a.c, polițiștii Postului de Poliție Văcăreni au depistat un bărbat de 53 de ani, din municipiul Galați, în timp ce conducea un autoturism în comuna Văcăreni, având concentrația de 0,87 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Ulterior, bărbatul a refuzat prelevarea de mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

S-a întocmit dosar penal.

  •   

 

În seara de 9 septembrie a.c, polițiștii Poliției Orașului Babadag au depistat un bărbat de 30 de ani, din Tulcea, care conducea un auto în localitatea Babadag  aflat sub influenta bauturilor alcoolice, având concentrația de 0,89 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În cauză s-a întocmit dosar penal.  

  •  

 

În seara de 9 septembrie a.c, polițiștii Serviciului Rutier au depistat un tânăr de 20 de ani, din Tulcea, în timp ce conducea un autoturism în afara localităţii Niculiţel, având concentrația de 1,06 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În cauză s-a întocmit dosar penal.  

  •  

În noaptea de 9 spre 10 septembrie a.c, un bărbat de 31 de ani, din Tulcea, a fost depistat de polițiștii Serviciului Rutier în timp ce conducea un autoturim pe strada Mahmudiei, din mun. Tulcea, având concentrația de 0,96 mg/l alcool pur în aerul expirat.

S-a intocmit dosar penal.

  •  

 

În noaptea de 9 spre 10 septembrie a.c,  polițiștii Postului de Poliție Murighiol și Valea Nucarilor au depistat în trafic un tânăr de 21 de ani, care conducea un autoturism în localitatea Murighiol, județul Tulcea, având permisul de conducere suspendat.

În cauză s-a întocmit dosar penal.

  •   

 

Acțiuni a polițiștilor tulceni

În noaptea de 9 spre 10 septembrie a.c, polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Tulcea au desfășurat o acțiune pe raza județului Tulcea, având ca scop prevenirea săvârșirii faptelor antisociale îndreptate împotriva persoanelor ori bunurilor.

Polițiștii  Serviciului de Ordine Publică, Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, Serviciului de Investigații Criminale, Serviciul Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase, Serviciul Rutier și polițiști din cadrul Poliției Orașului Isaceea au efectuat controale în vederea verificării modului de respectare a prevederilor Legii nr. 333/2003, privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor și protecția persoanelor, respectarea Legii nr. 61/1991 pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice, a Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 195/2002, privind circulația pe drumurile publice și a Legii nr. 295/2004, privind regimul armelor și munițiilor.

Obiectivul principal al acțiunii desfășurate a fost verificarea obiectivelor asigurate cu dispozitiv de pază uman, săli de exploatare a  jocurilor de noroc, unități de alimentație publică, echipaje de intervenție a societăților de pază și protecție.     

În urma controalelor, polițiștii au aplicat 15 sancțiuni contravenționale în valoare totală de 18.300 de lei și au ridicat în vederea confiscării bunuri  în valoare de 5.400 de lei.

Totodată, în perioada 07 – 10 septembrie a.c, polițiștii Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase împreună cu Serviciul Ordine Publică și Poliția Postului de Poliție Sfântul Gheoghe au desfășurat acțiuni , având ca scop protejarea fondului cinegetic prin verificarea respectării regimului armelor și muniților în zona deltaică a județului Tulcea.

În cadrul acțiunilor desfășurate au fost aplicate 6 sancțiuni, din care 4 la Legea nr.295/2004, privind regimul armelor și munițiilor, în valoare de 15.000 lei și 2 la Legea nr. 407/2006, privind protecția fondului cinegetic, în valoare de 2.000 lei și au fost întocmite 3 dosare penale pentru nerespectarea regimului armelor și munițiilor.

De asemenea, polițiștii au anulat 3 permise de armă, au ridicat în vederea confiscării 3 arme, peste 160 de cartușe și circa 70 kg de articole pirotehnice.

 

COMPARTIMENTUL RELAȚII PUBLICE