04 Octombrie 2017Sursa: IPJ TULCEA

POLIȚIȘTII TULCENI CONTINUĂ ACTIVITĂȚILE PREVENTIVE ÎN CADRUL SĂPTĂMÂNII PREVENIRII CRIMINALITĂȚII

În cea de-a doua și a treia zi a ”Săptămânii Prevenirii Criminalității”, Inspectoratul de Poliție Județean Tulcea a continuat activitățile preventive pe linia prevenirii victimizării minorilor și prevenirea infracțiunilor contra patrimoniului.

 

La 3 octombrie a.c, polițiștii au desfășurat întâlnirii cu elevii din unitățile de învățământ pe tema prevenirii delicvenței juvenile și victimizării minorilor, cu accent pe domeniul prevenirii criminalității informatice.

Siguranța pe Internet a fost tema principală abordată, în care elevii au învățat despre reguli de autoprotecție în mediul virtual, drepturile de autor, traficul de persoane și pornografia infantilă.

De asemenea, tinerii și-au prezentat propriile viziuni cu privire la violență, formele de manifestare a acesteia și modalități de abordare a luptei împotriva violenței.

Astăzi, 4 octombrie a.c, polițiștii tulceni acordă o atenție deosebită prevenirii infracțiunilor contra patrimoniului, cu accent pe prevenirea furturilor din autoturisme, furturilor din locuințe și a furturilor din societăți comerciale.

Polițiștii vor distribuii materiale de informare cu recomandări preventive și vor organiza activități de informare stradale în locuri aglomerate, pentru prevenirea furturilor din genți, buzunare și furturi din locuințe.

Scopul activităților desfășurate este creșterea siguranței cetățeanului prin sesibilizarea și conștientizarea un număr cât mai mare de cetățeni cu privire la necesitatea adoptării unor măsuri de autoprotecție în diversele situații cu risc ridicat de victimizare, precum și consencințele care decurg din comiterea de infracțiuni.