11 Septembrie 2017Sursa: IPJ TULCEA

INSPECTORATUL DE POLIȚIE JUDEȚEAN TULCEA, ALĂTURI DE ELEVI, LA ÎNCEPUTUL NOULUI AN ŞCOLAR

Peste 100 de poliţişti din județul Tulcea acționează în zona şcolilor şi liceelor, cu ocazia începerii noului an şcolar .

Pentru un început de an şcolar în siguranţă, azi, 11 septembrie, în localitățile din județul Tulcea, peste 100 de poliţişti sunt alături de elevi, părinţi şi cadre didactice, cu ocazia începerii unui nou an de învăţământ.

Poliţişti de ordine publică, rutieră, prevenire şi  poliţişti de la alte structuri, acţionează, suplimentar faţă de dispozitivul curent, în zona școlilor și a liceelor din județ. 

Poliţiştii sunt în teren pentru menţinerea ordinii şi siguranţei publice şi fluidizarea traficului rutier, în special în zona unităţilor de învăţământ.

De asemenea, acționează pentru depistarea şi luarea măsurilor legale faţă de persoanele care, prin comportamentul sau activităţile pe care le desfăşoară, afectează climatul de siguranţă publică.

Pentru Inspectoratul de Poliție Județean Tulcea, siguranţa în şcoli constituie o prioritate. Astfel, poliţiştii în parteneriat cu unităţile de învăţământ, cu reprezentanţii organizaţiilor de părinţi şi cu autorităţile publice cu atribuţii în domeniu, continuă să acţioneze pentru îmbunătăţirea siguranţei şcolare. De asemenea, pentru prevenirea evenimentelor negative şi evitarea comportamentelor de risc victimal sau infracţional, poliţiştii vor organiza  pentru elevi diferite activităţi preventive-educative.

Inspectoratul de Poliție Județean Tulcea urează tuturor elevilor mult succes în noul an şcolar !

 •  

ÎNCEPE ȘCOALA! RECOMANDĂRILE POLIȚIEI PENTRU PĂRINȚI ȘI COPII

Începe şcoala! Vin dimineţile în care vă veţi trezi devreme şi veţi parcurge drumul spre şcoală. Pentru că majoritatea dintre dumneavoastră următoarele zile le veţi petrece aranjând ghiozdanul, biroul de lucru sau hainele pentru şcoala, vă recomandăm să aveți în vedere sfaturile noastre.

Atenție părinţi, preveniţi victimizarea copiilor dumneavoastră prin accidente de circulaţie!

 • Învăţaţi-i pe cei mici să circule numai pe trotuare, să nu se joace pe partea carosabilă a drumurilor publice, ci doar în locurile special amenajate, în parcuri, grădiniţe, pe terenurile de sport şi întotdeauna sub supravegherea unui adult!
 • Învăţându-i pe copii să circule corect, îi puteţi feri de necazuri şi vă puteţi bucura de farmecul zâmbetului lor şi de liniştea familiei!
 • Părinţii şi bunicii elevilor trebuie să conştientizeze că au rol major în promovarea valorilor, în formarea personalităţii copiilor, dar şi în protejarea lor de anturaje vulnerabile şi de unele influenţe negative ale Internetului.

 

Atenţie, copii!

 • Evitaţi să urcaţi  cu ghiozdanele în spate în mijloacele de transport în comun, deoarece puteţi fi prinşi de uşile acestora!
 • Deplasaţi-vă numai pe trotuare, iar în lipsa acestora, numai pe partea stângă a drumului public şi cât mai aproape de  marginea  carosabilului!
 • Traversaţi strada numai pe „zebră” şi semnalizate cu indicatoare! 
 • Acolo unde sunt instalate semafoare, traversaţi  numai la culoarea verde a acestora! Evitaţi să traversaţi strada în fugă!
 • Aşteptaţi mijloacele de transport în comun numai pe trotuare sau refugiile special amenajate şi nu pe partea carosabilă!
 • După coborârea din mijloacele de transport în comun, nu traversaţi strada prin faţa sau prin spatele acestora; Traversarea se realizează numai după plecarea lor din staţie, prin locurile special amenajate!
 • Conducerea bicicletei pe drumurile publice este permisă numai persoanelor care au împlinit vârsta de 14 ani şi cu respectarea prevederilor legale !
 • Nu vă deplasaţi cu rolele/skate-board-ul pe partea carosabilă a drumurilor publice!
 • Fiţi prudenţi în relaţiile cu persoanele nou cunoscute sau cunoscute întâmplător!

 

COMPARTIMENTUL RELAȚII PUBLICE