04 Ianuarie 2018Sursa: IPJ TULCEA

BILANȚUL MINIVACANȚEI DE REVELION

400 de polițiști,  peste 195 intervenții la evenimente, 80 de sancțiuni contravenționale, o singură concluzie: se  continuă  trendul de creștere a siguranței comunității, din ultimii ani, pe fondul descreșterii volumului criminalității. 

În perioada 30 decembrie 2017 – 2 ianuarie 2018, aproape 400 de poliţişti au acționat zilnic, în Tulcea, pentru asigurarea climatului de ordine şi siguranţă publică.

Structurile de poliție au intervenit la 195 de evenimente sesizate prin apelul de urgență 112.

Au fost sesizate 17 de infracţiuni, dintre care 6 au fost constatate în flagrant delict.

Se continuă astfel trendul de creștere a siguranței comunității din ultimii ani, volumul criminalității fiind în descreștere.

Pentru neregulile constatate, au fost aplicate 80 de sancţiuni contravenţionale, a căror valoare totală depășește 71.000 de lei. 

Siguranţa rutieră şi salvarea de vieţi sunt, de asemenea, priorităţi ale Poliţiei Române, context în care poliţiştii rutieri acționează permanent pentru prevenirea accidentelor de circulaţie, principalul scop fiind diminuarea riscului rutier.

Astfel, pentru abaterile rutiere constatate, au fost aplicate 93 de sancțiuni contravenționale la O.U.G. nr. 195/2002, privind circulaţia pe drumurile publice, dintre care 2 pentru consum de alcool și 36 pentru viteză.

De asemenea, au fost reținute 9 de permise de conducere și au fost retrase 3 certificate de înmatriculare.

În toată această perioadă, nu au fost înregistrate evenimente de amploare care să perturbe siguranța și liniștea cetățenilor, măsurile luate de Poliția Română atingându-și astfel scopul.

Mulțumim cetățenilor care au înțeles să respecte legea și să se bucure în liniște de această minivacanță.