03 Ianuarie 2018Sursa: IPJ TULCEA

ACȚIUNI PENTRU SIGURANȚA TRANSPORTURILOR

În perioada 30.12.2017 – 05.01.2018, polițiștii tulceni desfășoară acțiuni pentru prevenirea producerii de accidente în care sunt implicate vehicule care transportă mărfuri și substanțe periculoase și îmbunătățirea siguranței și securității în transporturi.

În această perioadă, polițiștii rutieri împreună cu polițiștii din cadrul Biroului de Poliție Transporturi Tulcea efectuaează activități de control în trafic cu scopul reducerii numărului de accidente rutiere și menținerea unui climat de legalitate în domeniul transporturilor de mărfuri și substanțe periculoase.

Polițiștii verifică respectarea legislației referitoare la perioadele de conducere, pauzele și perioadele de odihnă, de către conducătorii auto, verificarea   documentelor obligatorii, precum documente de transport, certificate de pregătire profesională, etc. Se efectuaează verificări privind starea tehnică a vehiculului și valabilitatea inspecției tehnice perioadice.

De asemenea, polițiștii acordă o atenție sporită elementelor privind siguranța circulației: respectarea limitelor de viteză pe categorii de drumuri, circulația în timpul nopții sau ziua, pe timp de ceață, ploaie torențială, cu un autovehicul fără lumini sau fără semnalizare corespunzătoare, utilizarea telefoanelor mobile fără dispozitiv tip mâini-libere și conducerea sub influența alcoolului.