08 Mai 2018Sursa: IPJ TULCEA

ACȚIUNI ALE POLIȚIȘTILOR TULCENI, ÎN ULTIMELE 24 DE ORE

În ultimele 24 de ore, polițiștii tulceni au intervenit la 55 de evenimente semnalate prin apelul de urgență 112 și au aplicat peste 100 de sancțiuni contravenționale.

 

La data de 7 mai a.c, polițiștii tulceni au acționat pentru prevenirea faptelor antisociale și menținerea ordinii și siguranței publice.

Polițiștii au intervenit la 55 evenimente semnalate prin apelul de urgență 112., iar în ultimele 24 de ore au fost constatate 5 infracțiuni de natură judiciară.

Pentru neregulile constatate în cadrul acțiunilor desfășurate, polițiștii au aplicat 103 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 50.600 de lei, dintre care 9 sancțiuni au fost aplicate la Legea nr. 61/1991 privind sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice, în valoare de 1.550 lei.

De asemenea, polițiștii tulceni au desfășurat activități de patrulare în zonele unităților de învățământ din municipiul Tulcea, astfel încât intrarea/ieșirea la/de la cursuri și activitățile din școli să se desfășoare în condiții de siguranță.                                                                        

Polițiștii rutieri au desfășurat activități pentru creșterea siguranței în trafic, fiind aplicate 96 de sancțiuni contravenționale la Ordonanța de Urgență nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, în valoare de 49.000 de lei. Au fost retrase 2 certificate de înmatriculare și a fost reținute 6 permise de conducere.

 

Exemplu:

La data de 7 mai a.c, polițiștii Postului de Poliție Nufăru au depistat un bărbat de 30 ani, din județul Dolj, în timp ce conducea o autoutilitară pe DJ 222C, în afara localității Nufăru, județul Tulcea, care se afla sub influența băuturilor alcoolice.

În urma testării conducătorului auto cu aparatul etilotest a rezultat concentrația de 1,01 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere a unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice, faptă prevăzută în Codul penal.

 

Inspectoratul de Poliție Județean Tulcea acționează permanent pentru prevenirea și combaterea oricăror evenimente care pot afecta liniștea comunității.