07 Februarie 2018Sursa: IPJ TULCEA

ACȚIUNE PENTRU PREVENIREA ȘI COMBATEREA DELICTELOR SILVICE

În urma controalelor efectuate au fost aplicate două sancțiuni contravenționale și au fost confiscate 2,24 metri cubi de material lemnos, în valoare de peste 1.400 de lei.

 

La data de 5 februarie a.c, polițiștii Postului de Poliție Greci împreună cu reprezentanții Ocolului Silvic Măcin au organizat o acțiune pentru prevenirea și combaterea delictelor silvice în zona forestieră a comunei Greci.

În cadrul acțiunii, au fost aplicate  2 sancțiuni contravenționale în valoare de 8.000 de lei și a fost ridicată în vederea confiscării cantitatea de 2.24 mc de material lemnos, în valoare de 1.434 de lei.

Exemple:

 

Polițiștii Postului de Poliție Greci au depistat un bărbat în vârstă de 30 de ani, din comuna Greci, județul Tulcea, care transporta cu un atelaj hipo  arbori, despre care s-a stabilit ulterior că au fost tăiați ilegal.

Persoana în cauză a fost sancționată contravențional cu amendă de 4.000 de lei, conform Legii nr.171/2010 privind stabilirea și sancționarea contravențiilor silvice, iar materialul lemnos de 1,22 mc a fost ridicat în vederea confiscării.

  •  

 

Un tânăr de 18 ani din județul Vrancea, a fost depistat de polițiștii tulceni  în zona forestieră din localitatea Greci în timp ce transporta cu un atelaj hipo cantitatea de 1,02 mc material lemnos.

Tânărul a fost sancționat contravențional cu amendă de 4.000 de lei, conform Legii 171/2010 privind stabilirea și sancționarea contravențiilor silvice , iar materialul lemnos a fost ridicat în vederea confiscării.

Acțiunile de prevenire și combatere a delictelor silvice vor continua.