26 Septembrie 2017Sursa: IPJ TULCEA

ACȚIUNE PENTRU CREȘTEREA SIGURANȚEI ÎN TRAFIC

Inspectoratul de Poliție Județean Tulcea a acționat pentru creșterea gradului de siguranță rutieră și combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere. Pe parcurul a 7 zile, în urma activităților desfășurate, polițiștii rutieri au aplicat peste 500 de sancțiuni contravenționale, fiind reținute peste 20 de permise de conducere.

 

În perioada 18 -24.09.2017, sub coordonarea de specialitate a Direcției Rutiere din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române, polițiștii tulceni au acționat pe raza județului Tulcea pentru combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere.

Precizăm că analizele privind riscul rutier efectuate de Poliția Rutieră au arătat faptul că viteza, indisciplina pietonală, neacordarea priorităţii de trecere pietonilor aflaţi în traversarea regulamentară a drumului public sunt printre principalele cauze generatoare de accidente rutiere.

În vederea intensificării activităților de conștientizare a participanților la trafic și respectare a regulilor de circulație, acțiunea s-a desfășurat în 5 etape pe o perioadă de 7 zile.

 În prima etapă, polițiștii rutieri au avut în vizor combaterea neacordării priorității de trecere  pietonilor și autovehiculelor. a doua etapă a fost combaterea abaterilor săvârșite de către pietoni, a treia etapă a fost reprezentată de combaterea nerespectării normelor rutiere de către bicicliști.

În etapa a patra s-a derulat proiectul Edward, prin care ziua de 21.09.2017 a fost declarată Ziua europeană fără persoane decedate în accidente rutiere, la nivel național. Această activitate a fost una preventiv-reactivă prin care participanților la trafic le-a fost  atrasă atenția asupra riscurilor la care se expun în situația în care nu respectă regulile de circulație.

În etapa a cincea s-a acționat pentru combaterea nerespectării regimului legal de viteză și pentru încălcarea normelor care reglementează depășirea.

În cadrul întregii acțiunii, polițiștii au aplicat 521 sancțiuni contravenționale, au reținut 29 de permise de conducere și au retras 10 certificate de înmatriculare.

De asemenea, polițiștii au constatat 6 infracțiuni la regimul circulației rutiere.

Dintre abaterile constatate de polițiști, 163 dintre acestea au fost pentru viteză, 86 pentru traversarea neregulamentară a pietonilor, 29 pentru conducere sub influența alcoolului și lipsă vestă bicicliști, 6 pentru neportul centurii de siguranță de către conducătorii auto.

 

COMPARTIMENTUL RELAȚII PUBLICE